Doorgaan naar inhoud

Blogs

Roosteren, grillen of koken: waar houd jij het meeste van?

Ontdek voor iedere bereidingswijze een passende vleesthermometer. Niet alle kookmethodes zijn hetzelfde, en dat geldt ook voor vleesthermometers. In deze blog vertellen we je hoe verschillende bereidingswijzen - van braden tot roken - verschillende soorten vleesthermometers vereisen. Het vinden van de juiste thermometer voor jouw favoriete bereidingswijze, kan een groot verschil maken om een goed gelukte maaltijd te bereiden.

 

Bakken en braden
Bij bakken en braden worden grotere stukken vlees vaak in de oven bereid. Voor deze bereidingswijze is een thermometer die in het vlees blijft zitten ideaal. Deze variant thermometer blijft tijdens het hele kookproces in het vlees zitten. Zo kun je de interne temperatuur controleren zonder de oven te openen.

 

Grillen
Liefhebbers van grillen weten dat timing heel belangrijk is. Direct afleesbare (‘instant read’) vleesthermometers zijn perfect voor een snelle controle van de grill. De snelle reactietijd zorgt binnen enkele seconden voor nauwkeurige metingen. Hiermee kun je voorkomen dat het vlees te gaar wordt.

 

Roosteren
Vlees roken (roosteren) is een langzaam proces dat geduld vereist. Draadloze vleesthermometers met meerdere sondes zijn uitstekend voor het roken, omdat je hiermee de temperatuur van zowel de rookoven als het vlees tegelijkertijd kunt controleren. Dit zorgt ervoor dat je vlees perfect gaar wordt en die rijke, rokerige smaak krijgt.

 

Sous vide koken
Bij sous vide koken wordt vacuüm verpakt voedsel ondergedompeld in een bad met water bij een nauwkeurig gecontroleerde temperatuur. Voor deze methode is precisie essentieel. Je gebruikt hierbij een zeer nauwkeurige digitale vleesthermometer, gekalibreerd voor exacte temperatuurmetingen. Zo kun je de juiste gaarheid bereiken die bij sous vide koken hoort.

 

Conclusie
Verschillende kookstijlen vragen om verschillende werkwijzen, en dat geldt ook voor vleesthermometers. Door de juiste thermometer te kiezen voor de bereidingswijze van je voorkeur, kun je de nauwkeurigheid van je temperatuurmetingen verbeteren. Dit zorgt voor de beste resultaten bij ieder gerecht dat je kookt!

Bedankt voor het abonneren!

Deze e-mail is geregistreerd!

Shop de look

Kies Opties

optie bewerken
this is just a warning
Login
Winkelwagen
0 artikelen